25.8.2020 Blogi

Miten valmistaudut työhaastatteluun? Katso vinkkimme ja onnistu!

Meille Carrotilla on erityisen tärkeää, että löydät toiveitasi ja kokemustasi vastaavan työn. Olemme koonneet oheisen oppaan: Miten valmistaudut työhaastatteluun? helpottamaan haastatteluun tuloa. Me Carrotilla ajattelemme, työhaastattelua enemmänkin yhteisenä keskusteluna, jossa kartoitetaan yhdessä toiveesi, kokemuksesi ja elämäntilanteesi… ja me etsimme sinulle työpaikan puolestasi ja tarjoamme sinulle toiveidesi mukaista työtä.

Työhaastattelun muistilista hakijalle:

  1. Saavu haastatteluun ajoissa, tai pidä sovitusta puhelin/ videohaastattelu ajasta kiinni, että haastattelu pääsee alkamaan ajallaan

  2. Ole oma itsesi. Kannattaa kuitenkin hieman vilkaista peiliin ennen haastattelua ja valmistautua. Siisti ulkoasu ja kohteliaat käytöstavat ovat valttia myös työhaastattelussa. Haastattelussamme otetaan usein valokuva tai pyydetään toimittamaan oma kuva CV:tä varten.

  3. Meillä Carrotilla haastattelun aluksi yleensä käydään perustiedot ja lyhyet esittelyt läpi, valmistaudu siis kertomaan lyhyesti itsestäsi.

  4. Kun esittelyt on pidetty, siirrytään haastattelussa yleensä keskustelemaan enemmän haettavan työn sisällöstä, toiveistasi työn suhteen, sekä työkokemuksesta ja eri osaamisista. Valmistaudu siis kertomaan lyhyesti työhistoriasi, sekä minkälaista työtä etsit. Tai jos haet jo tiettyä paikkaa, valmistaudu kertomaan miksi olisit juuri siihen sopiva, ja miten osaamisesi tai kokemuksesi sopii kyseiseen paikkaan.

  5. Työhistoriasi voit kertoa myös lyhyesti sekä nosta esille mahdollisia onnistumisia, mikä meni hyvin edellisissä työpaikoissa, tai mistä olet saanut hyvää palautetta? Haastattelussa kerromme myös lisää Carrotin työpaikoista ja työ mahdollisuuksista, tai jos haet jo tiettyä työpaikkaa asiakkaallamme, kerromme lisää hakemastasi työpaikasta ja työtehtävistä.

  6. Kerro haastattelussa myös kaikki toiveesi haastattelijallemme, kuinka nopeasti haluat aloittaa, minkälaista työtä haluat tehdä, onko vuorotyö toiveissasi tai esimerkiksi työ opiskelujen ohella? Vai etsikö vakituista kokoaikaista työtä, joka sopii yhteen perhe-elämän kanssa? Näin saamme kattavan kuvan toiveistasi sekä elämäntilanteestasi, ja voimme tarjota sinulle sopivia työpaikkoja.

  7. Esitä haastattelussa myös rohkeasti kysymyksiä, tämä osoittaa myös aktiivisuutta ja kiinnostusta hakemaasi työtä kohtaan.

  8. Me Carrotilla olemme täällä sinua varten, auttamassa kaikessa, jotta viihdyt ja menestyt työssäsi. Kauttamme löytyy myös erilaisia urapolkuja ja mahdollisuuksia vaihtaa toiseen toiveidesi mukaiseen työhön, jos olet miettimässä työpaikan vaihtoa ja uusi urapolku tai ammatti kiinnostaa.

  9. Haastattelun tuloksena jokaisesta hakijasta tehdään oma ”mini CV” jonka avulla yhdistämme sinut toiveidesi mukaiseen työhön. Me Carrotilta tarjoamme sinulle mahdollisimman nopeasti töitä – keskimäärin kolmessa päivässä!

 

Carrot tarjoaa valtakunnallisesti henkilöstövuokraus-, rekrytointi- ja ulkoistuspalveluita sekä toimii strategisena HR-kumppanina asiakkailleen. Carrot on toiminut vuodesta 1998 ja pääomistajana on Panostaja Oyj. Carrot on nopea, välittävä ja vastuullinen työelämän kumppani, jonka tärkeimpänä tavoitteena on olla luomassa hyvää työelämää kaikille.

Carrot – kun työ sopii elämään!